För att bli godkänd som hyresgäst:

Vad bör jag som hyresgäst veta?

För dig som är intresserad av att bo hos oss finns en del saker som är värda att notera. Först och främst bör nämnas att vi inte tillämpar ett traditionellt kösystem, det vill säga en inlämnad intresseanmälan innebär inte en specifik köplats. En skickad intresseanmälan är just enbart din anmälan av intresse att bo hos oss. För att du sedan ska bli aktuell som hyresgäst krävs först och främst att en lägenhet i önskad storlek finns tillgänglig, men även att du uppfyller ett antal ekonomiska krav, vilka lyder enligt följande:

  • Du ska du ha en bruttoinkomst som står i proportion till den aktuella lägenhetens hyresnivå. Detta innebär en bruttoinkomst som uppgår till tre gånger årshyran.
  • Du ska ha en stadigvarande inkomst. Med stadigvarande inkomst menas inkomst av tjänst (tillsvidareanställning, längre vikariat/projektanställning m.m.) eller pension. Barnbidrag, försörjningsstöd (inkomst från försäkringskassa) samt A-kassa godkänns ej som inkomst.
  • Du ska ha fyllt 18 år.
  • Du får du inte ha betalningsanmärkningar.
  • Du får du inte ha anmärkningar relaterade till tidigare boende.
  • Du ska ha goda referenser från tidigare hyresvärd.

Kan jag hyra ut min lägenhet i andra hand?

Vi på Akka Egendom hyr först och främst ut lägenheterna i vårt bestånd till de som avser att bo i dessa permanent, det vill säga inga semesterboenden. Om andrahandsuthyrning blir aktuellt för dig som bor hos oss är du välkommen att skicka en förfrågan. Mer ingående information om vad som gäller vid andrahandsuthyrning finner du under menyvalet allmän information.