Akka Egendom har undertecknat avtal om att förvärva 18 fastigheter omfattande 258 lägenheter belägna centralt i Kristinehamn från Merx Fastigheter. Tillträde av fastigheterna sker 12 maj 2020.

Säljrådgivare till Merx Fastigheter har varit Newsec Göteborg och säljarens juridiska ombud har varit Morris Law Göteborg.

Köparens rådgivare har varit EY Tax, Kilpatrick Townsend & Stockton och Sweco.  

– Vi är glada över att kunna välkomna alla våra nya hyresgäster till Akka Egendom. Kristinehamn passar utmärkt in i vår affärsidé. Tack vare tågförbindelsen pendlar en stor del av kommunens invånare till främst den närliggande regionstaden Karlstad. I och med förvärvet växer Akka Egendoms bestånd i regionen till mer än 600 lägenheter och bolagets totala bestånd till mer än 2800 lägenheter; säger Henrik Jussi-Pekka, VD på Möller & Partners och Akka Egendom.

Akka Egendom grundades 2015 för att investera i och långsiktigt förvalta bostadsfastigheter i attraktiva små och medelstora kommuner. Målet är att bygga upp samt långsiktigt förvalta en portfölj om 6 000 – 8 000 lägenheter. Efter förvärvet uppgår det totala beståndet till cirka 2 800 lägenheter och bolaget har sedan dess grundande genomfört 14 förvärv. Möller & Partners sköter den löpande förvaltningen av bolaget.

 

För frågor vänligen kontakta

Henrik Jussi-Pekka, VD Möller & Partners samt Akka Egendom,

henrik.jussi-pekka@akkaegendom.se

 

Mikael Hallberg, VD Merx Fastigheter,

mikael.hallberg@merxfastigheter.se